سفری خاطره انگیز به راور کرمان
جاذبه های گردشگری راور را میتوان به دو دسته جاذبه های طبیعی و تاریخی تقسیمبندی کرد. یخدان راور و برج های متعدد از جاذبه های بارز راور هستند.
۱. آبشار مکی
روستای مکی در ۳۵ کیلومتری شرق راور و در همسایگی بخش شمالی کویر لوت قرار دارد. در این روستا، تنگه ای پوشیده از انجیر وحشی، بنه، علف شورف بادام کوهی درمنه دیده می شود که آبشار زیبایی را نیز دردل خود جای داده است. این آبشار در مسیر جریان خود، بستر سنگی رودخانه را فرسایش جالبی بخشیده و با ریزش ۱۲ متری برحوضچه سنگی، صدای خروشانی را در دره مکی می پراکند. صدایی که شنیدن آن در حاشیه کویر لوت، جالب توجه است. پوشش خزه ها و پرسیاوشان وحشی در حاشیه آبشار، جذابیت بصری خاصی را رقم می زند. مکی (راور)، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان راور در استان کرمان است. این روستا در دهستان راور قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۳ نفر (۹خانوار) بودهاست.
۲. برج فیض آباد
برج فیض آباد مربوط به دوره قاجار است و در شهرستان راور، بخش مرکزی، دهستان راور، روستای فیض آباد واقع شده و این اثر در تاریخ ۷ اسفند ۱۳۸۶ با شماره ثبت ۲۱۵۰۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
۳. برج امیر نخعی
برج امیر نخعی مربوط به دوره پهلوی است و در راور، فلکه فرمانداری، خیابان معلم (خیابان گلنار)، نبش کوچه شماره ۱۳، پلاک ۵۳۱ واقع شده و این اثر در تاریخ ۲ مرداد ۱۳۸۷ با شماره ثبت ۲۳۱۲۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. برج امیر، از دو برج دوقلو تشکیل شده است که در منزل آقای امیر نخعی واقع شده است و به برجهای امیر معروفند.
۴. یخدان راور
یخدان راور دارای دیواری به طول ۶۰ متر و ارتفاع ۵/۶ متر از بناهای عصر قاجار در فاصله ۱۴۰ کیلومتری شمال شهرستان کرمان و در انتهای خیابان امام خمینی شهر راور واقع شده است. این یخدان با ارتفاع بیش از ۹ متر و دارای دو پوشش بر فراز چاله یخ ساخته شده است و قطر گنبد آن به بیش از ۱۴ متر می رسد.
۵. منطقه حفاظت شده دربند راور
منطقه حفاظت شده دربند راور در شمال و شرق شهر راور واقع گردیده که از شمال به ارتفاعات کلاغ پر و کوه طبس، از غرب به ارتفاعات ملخ خورده و مارکش، از جنوب به ارتفاعات تیغه سیاه و غفار و از شرق به تپه های سنگ انداز و کویر لوت منتهی می شود. شهرستان راور به عنوان شمالی ترین شهرستان استان کرمان با وسعتی حدود ۱۴۰۰ هزار هکتار قرار دارد این شهرستان به علت قرار گرفتن در فلات مرکزی ایران و همجواری با کویر مرکزی ایران دارای تنوع زیستی بسیار بالایی بوده به طوری که اکثر گونه های گیاهی و جانوری استان در این شهرستان زندگی میکند.اداره حفاظت محیط زیست شهرستان راور در سال ۱۳۸۱ در شهرستان راور تاسیس و وظیفه محافظت از مواهب طبیعی شهرستان را به عهده گرفت و در سال ۱۳۸۷ پس از پیگیریهای فراوان پناهگاه حیات وحش دربند راور با وسعت یک میلیون و ۳۶ هزار مترمربع به تصویب رسید. این منطقه یکی از زیستگاههای مهم یوزپلنگ آسیایی در استان محسوب می شود. در پناهگاه حیات وحش دربند گونه های کل و بز، قوچ ومیش، پلنگ ایرانی، یوز پلنگ، کاراکال، انواع دیگر گربه سانان و سگ سانانی مانند کفتار و گرگ و همچنین پرندگانی مانند هوبره، زاغ بور انواع عقاب و پرندگان شکاری دیگر زندگی میکند همچنین تعداد بسیار زیادی گورخر ایرانی نیز در گذشته ای نچندان دوردر منطقه روزگار میگذراندند که در حال حاضرمتاسفانه همگی منقرض گردیده اند.
پوشش گیاهی منطقه نیز از نوع بوته ای (گیاهان یکساله)، درختچه و درختی میباشد و بطور متوسط پوشش جنگلی و گیاهی منطقه بین ۵ تا ۲۵ درصد تخمین زده می شود.گونه های گیاهی پناگاه حیات وحش دربند راور عبارتند از: بادام کوهی (نام محلی: الوک)، افدرا (نام محلی: هوم)، پسته وحشی (نام محلی: بنه)، کهکم، تنگس، تربیت، درمنه (نام محلی: جاز)، قیچ، گون، اسکنبیل، گز، ارس، تاغ، آلاله، بومادران، کلپوره، زیره سیاه، آویشن نام برد. نوع اقلیم : آب و هوایی منطقه گرم و نیمه خشک می باشد.
۶. روستای گوجر
گوجر (راور)، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان راور در استان کرمان ایران است. این روستا در دهستان راور قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۲، جمعیت آن ۸۰۰ نفر (۱۵۶خانوار) بودهاست. این دروستا در ۵۰ کیلومتری شهرستان راور و در شمال غرب آن قراردارد شغل اصلی مردم این روستا کشاورزی است و در گذشته بعلت آب فروان این روستا قطب کشاورزی منطقه بوده است و محصولات کشاورزی آن جو گندم ارزن پنبه ذرت پسته و انار می باشد و فعلا بعلت کم آب پسته برداشت می کنند این روستا دارای قلعه چهارصد ساله می باشد که بعنوان قلعه گوجر می باشد واکثر زنان این روستا به قالیبافی مشغول هستند.منبع: سایت ستاره
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}